fbpx

Waarom besparen op goede teksten toch maar geen goed idee is

Je bent ondernemend en je wil wat. Een eigen bedrijf, een start-up, een webshop runnen. Website, design, strategie en de passende socialmediakanalen in the pocket en je bent vertrokken. En wat met de content? Daarover wordt niet altijd even hard nagedacht of zelfs vaak vergeten en bijgevolg snel zelf geschreven. Wij vertellen je graag honderduit waarom je beter niet bespaart op je teksten.

Je kan best een vlotte pen hebben en aardig overweg kunnen met de dt-regels, er komt net iets meer kijken bij het schrijven van (goede) teksten. We zetten het woordje goed tussen haakjes, want eigenlijk moet elke tekst gewoon per definitie een goede tekst zijn. Goed in alle opzichten:

Schrijf in de taal van je doelgroep

Ben je een hip en jong bedrijf dat zich bezighoudt met ecologische producten, schrijf je beter niet in de u-vorm. Denk na over wat je potentiële klant zoekt en vertaal deze noden in voordelen.

Storytelling

Deze zie je ongetwijfeld vaak passeren. Storytelling, oftewel verhalen maken. Mensen zijn hongerig naar verhalen en verslinden graag content die voor hen relevant is. Zelfs technische en droge taal kan je makkelijk vertalen naar een begrijpbaar en pakkend verhaal.

SEO-proof

Het zegt je misschien niet meteen iets, maar het is wel degelijk belangrijk. Het is misschien wel de belangrijkste reden om een copywriter aan te spreken. Je wil namelijk klanten naar je website lokken en ze daar graag even houden. Waarom zou je anders geld investeren in een mooie website. Hoe prachtig en overtuigend ook, je potentiële klanten moeten eerst en vooral de weg vinden naar je site of webshop.

De content van je website moet niet enkel leuk geschreven zijn, het moet voornamelijk de juiste zoekwoorden bevatten. Net genoeg zodat het niet opvalt of storend is. Waarom zijn die zoekwoorden zo belangrijk? We gaan je besparen van alle technische details, maar in een notendop zijn zoekmachines zoals Google non-stop bezig met het scannen van websites en ze daar vervolgens op te beoordelen. Is de content van je website relevant, begrijpt Google waarover je website gaat, door o.a. de juiste zoekwoorden te gebruiken, dan krijg je een hoge(re) score en een betere plaats in de zoekresultaten. We willen allemaal op pagina 1 staan pronken met ons bedrijf of diensten, maar daarvoor is dus een goede seo-strategie nodig. To break it down to you; zonder seo-optimalisatie op je website, kan je ‘m even goed niet online zetten.

Content matters​

Je teksten, in eender welke vorm of waar ze ook zullen verschijnen, zijn belangrijk. Ze moeten je klanten bij de keel grijpen en hen niet loslaten. Je website, je blogs, je brochures, je social copy, zelfs je microcopy en daarmee bedoelen we de allerkleinste tekst die je klant te zien krijgt. Denk maar aan foutmeldingen op je website, bedankmails bij het plaatsen van een bestelling of tekst op buttons. Elke kleine tekst die jij de wereld uitstuurt, laat een gevoel achter bij de surfer en heeft een directe impact op het wel of niet ondernemen van een actie.

Denk dus maar twee keer na als je volgende keer zou beslissen het schrijven van teksten te skippen. Een goede copywriter kost lang niet zoveel als je misschien zou denken en dat geld heb je vast snel weer terugverdiend. Een prachtige website die wellicht ook behoorlijk wat heeft gekost zonder goede tekst is tenslotte ook zonde.

Ben jij nog op zoek naar een goede copywriter of storyteller die je kan helpen bij het schrijven van je teksten? Contacteer ons en we zorgen dat jouw content alvast goed zit!

Waar kunnen we nog mee helpen

Webdesign

Wil je een website die niet alleen mooi is, maar daarbovenop ook gebruiksvriendelijk is? Of je nu meer leads wil of beter in contact wil staan met jouw klanten. Wij zorgen voor een website die specifiek ontworpen is om aan al jouw wensen te voldoen.

Reynisdrangar - strand
Kleinhandel - Verkooppunt

Webshop

Geef je bedrijf de kans om nog meer te groeien door een e-commerce website beschikbaar te stellen voor jouw klanten. Met een webshop kunnen ze zo dag en nacht een beroep doen op je diensten.

Applicaties

Vandaag de dag zijn bedrijfsapplicaties niet meer weg te denken uit onze bedrijfs-of marketingstrategie. Ze bouwen een sterkere band op met onze klanten en optimaliseren de interne werking van het bedrijf.

Hendel - Auto
Spark City: Book One of the Spark City Cycle (grote lettertjes) - Schrijven

Copywriting

Hoewel het zeker loont om een mooie website te hebben, is de inhoud ervan minstens even belangrijk. Niet alleen moet die inhoud de doelgroep meteen aanspreken, ze mag zeker geen fouten bevatten als je professioneel wil overkomen.

Marketing

Een website analyse, een performance gerichte always-on campagne of een nieuwe strategie nodig? Wij gaan voor een constructieve aanpak die gepaard gaat met een positief resultaat. We stellen doelen op, analyseren en optimaliseren waar nodig.

Stad - Marketing
Creativiteit - Coachen

Grafisch design

Alles begint met een aantrekkelijke huisstijl. Of het nu gaat om een nieuw logo, brochures, visitekaartjes of een huisstijlgids, we helpen je graag verder.

Ondersteuning

We staan altijd voor jou paraat ook al heb je het even wat moeilijker. Bij ons kan je altijd terecht voor digitale ondersteuning zodat jij je meer kan focussen op je bedrijf.

Onderzoek - Ondersteuning
Mount Everest - Everest-basiskamp

Advies

Heb je al ideeën om een digitale switch te maken, maar weet je niet goed waar te beginnen. Of heb je gewoon een vraag die je nergens anders kan stellen? We geven je graag advies!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Golden retriever