Fast Solutions - Het fast solutions-logo op een zwarte achtergrond is een perfecte mix van marketing en grafisch ontwerp.

Applicaties

Mobiele applicaties

De laatste jaren zijn er veel nieuwe digitale termen bijgekomen die te maken hebben met apps. We leggen ze hieronder voor je uit.

Mobielvriendelijke/ Responsieve Website

Het belangrijkste dat je moet weten bij een responsieve of mobielvriendelijke website, is dat het eigenlijk synoniemen zijn. Allebei zorgen ze ervoor dat je je website makkelijk op een mobiel apparaat kan bekijken, zonder dat daardoor de lay-out verandert.

Voordat we kunnen spreken van apps, moeten we starten bij mobielvriendelijke websites. Wanneer de complete website duidelijk leesbaar is op kleine schermen van mobiele apparaten dan pas spreken we over mobielvriendelijke/ responsieve websites.

Fast Solutions zorgt ervoor dat je website krimpt en zich aanpast aan deze kleinere schermen.

Apps

Apps zijn programma’s die we op mobiele apparaten terugvinden. De populairste gebruik je waarschijnlijk zelf: Facebook, WhatsApp, HLN … Deze apps vind je terug in de App Store (Apple) of Google Play Store (Android). We onderscheiden hierbij twee soorten apps. De native apps en de hybride apps. We leggen hieronder het verschil even uit.

Native apps

Native apps of native apps gebruikt men om niet snel veranderende inhoud in een app weer te geven. Hieronder verstaan we spelletjes, rekenmachines, Apple Music … We geven even een concreet voorbeeld om uit te leggen wat het precies inhoudt.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan het spelletje Angry Birds. Wanneer je dat op je telefoon downloadt, kan je zonder internet alle levels spelen. Enkel en alleen wanneer de levels moeten worden aangepast, moet je de app bijwerken. Voor de consument is dit geen grote moeite. Voor de producent daarentegen is dit niet zo simpel. Heel de app moet namelijk opnieuw aangepast worden. Ideaal dus voor producenten die niet vaak hun inhoud moeten aanpassen. Wanneer dit wel het geval is, opteer je beter voor een hybride app.

Hybride apps

Hybride apps gebruikt men om snel veranderende inhoud in een app weer te geven. Hieronder verstaan we bijvoorbeeld nieuwsartikels, prijzen van een webshop, webshop producten … Het zijn apps die vaststaande delen tonen wanneer er geen internet is, denk hierbij aan een header of logo. De veranderende inhoud kan wel niet getoond worden. Denk hierbij aan prijzen. Wanneer je toch een prijs wil aanpassen, hoef je hiervoor gelukkig niet de hele apps aan te passen. Je kan namelijk gemakkelijk via jouw website een aanpassing doorvoeren. Dat is niet mogelijk bij native apps. Hybride apps zijn dus de ideale oplossing voor webshops, nieuwssites en blogs.

Ik ben de kluts kwijt, wat moet ik nu kiezen?

Voor welke soort applicatie jij het best moet kiezen, hangt af van bedrijf tot bedrijf. Ieder bedrijf verschilt en heeft andere prioriteiten. We denken samen met jou mee om de juiste oplossing te kunnen koppelen aan jouw prioriteiten.

Deze klanten gingen je voor